zo moe van jou :-D

Ga naar beneden

zo moe van jou :-D

Bericht  Renaat op ma jan 19, 2009 1:49 pm

Helft jongeren is 's ochtends moe

BRUSSEL - Bijna de helft van de jongeren (46,5 procent) zegt dat ze moe zijn 's morgens. Dat blijkt uit de internationale studie HSBC (Health Behavior in School-Aged Children), onder toezicht van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), gepubliceerd in de Franstalige krant La Dernière Heure.
Ongeveer 15 procent voelt zich minstens een keer per week gedeprimeerd of slap. Meer dan een kwart van de jongeren (27,7 procent) klaagde over zenuwachtigheid en een kwart zei dat ze minstens een keer per week moeite heeft om in slaap te raken.

Een grote meerderheid van de jongeren voelt zich desondanks gelukkig (81 procent) en gezond (94 procent).

Bijna de helft van de 15- tot 17-jarigen en een grote meerderheid van de 18- tot 20-jarigen gebruikt regelmatig tabak, alcohol of cannabis. Een beetje minder dan een kwart in de leeftijdsgroep van 13 tot 18 jaar rookt.

Iets meer dan een kwart van de jongeren tussen 12 en 20 jaar experimenteerde al met cannabis. In geen enkel ander land of regio waar hetzelfde onderzoek werd uitgevoerd, zou dat aantal zo hoog als in de Franstalige gemeenschap.

Tenslotte komt het fenomeen 'binge drinking', waarbij meer dan tien glazen alcoholische gedronken worden om dronken te raken, meer voor dan vroeger. Een op drie jongeren zegt het in de afgelopen 30 dagen twee of meer keer gedaan te hebben.
avatar
Renaat
Crew
Crew

Aantal berichten : 80
Registration date : 17-11-08

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: zo moe van jou :-D

Bericht  filiphch op ma feb 02, 2009 8:23 pm

ah ja!
lkr artikel ;-)
THX
avatar
filiphch
Crew
Crew

Aantal berichten : 49
Leeftijd : 28
Woonplaats : Je reet! :D
Registration date : 18-12-08

Profiel bekijken http://www.filiphch.co.cc

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum